21/3-09

Då va det äntligen dax att prova på sina skills i kajaken . Vi hade hyrt Dalsjöfors badet i två timmar (tack www.KwhPipe.se) där vi  plaskade omkring och övade på uppstigning i kajaken från vattnet och eskimåsväng .
Uppstigningen va det inga större problem med (Henrik) Kaj hade lite svårare med balansen men han hittade tillslut tekniken så även han fick paddla lite :).
    Det va den lätta biten :)

Så till eskimåsvängen
Tyvärr så hade vi inte tillräckligt med kunskap för att lyckas med svängen . Men vi gjorde några tappra försök .
Med bihålorna fulla med klor så fick vi erkänna oss besegrade denna gången . Men det kommer fler tillfällen att försöka sig på det igen (vi har ju 60 dagar på oss i sommar ) Vi hade iallfall roligt och tackar Anders för sin fina baywatch insats .

    Tack än gång Kwh Pipe

14/3-09

Idag va vi ute och paddlade i göteborgs skärgård .Vi startade vid sillviken och paddlade runt Björkö i stark motvind och tät dimma .Lite nervöst va det då detta va första gången vi paddlade i havet och behövde tänka på navigera oss och annan båttrafik . När vi hade rundat Björkö´s södra udde så blev det mycket bättre ,lite dimma och medvind där va paddlingen en njutning och en grymm frihet . Sen skulle vi paddla tillbaka till sillviken i väldigt tät dimma och väldigt blåsigt så vågorna hade fått lite storlek och vi såg inte vart vi skulle (svettigt ) vem vet  vi hade kunnat hamna i Danmark :)Men vi missade navigeringen med ca 150m  så lite nöjda är vi över det :)

Kalla och våta anlände vi vid sillviken för att packa i hop och åka hem .

En riktigt rolig dag med bra träning och mycket frisk luft :)


Blå Bandet

Så nu har man börjat blogga inför våran paddling i sommar .

Våran paddling kommer starta den 1 Juni i Svinesund och kommer hålla på i ungefär 60 dagar .

här kommer ni kunna följa med oss under våren med träning och förberedelser och under sommaren så ska vi försöka se till att skriva lite varje vecka med lite bilder och sånt ..


Kaj och Henrik


RSS 2.0